Vangrails of aanrijbeveiligingen kunnen toegepast worden in magazijnen en distributiecentra, voor de bescherming van stellingen, pilaren en machines of in parkeergarages om te voorkomen dat bij elke aanrijding, de betonconstructie beschadigd raakt. Als je dus iets wilt beschermen – wat dan ook – moet je een vangrails kopen ter bescherming.

Goedkoop is duurkoop

De grootste fout bij de aankoop van een vangrail of aanrijbeveiliging is beknibbelen op de prijs. Kies bij de aankoop van een vangrail altijd een bedrijf met expertise in de sector en een uitstekende reputatie boven de prijs. Vangrails van lage kwaliteit, diensten van ondermaatse kwaliteit en werknemers met gebrek aan voldoende kennis van zaken zijn allemaal risico’s die je niet wilt lopen. Bij het vermijden van slechte bedrijven is het ook belangrijk ervoor te zorgen dat niet elk materiaal dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van jouw product afkomstig is van een slecht bedrijf. Wanneer vangrails gaan roesten of andere vormen van corrosie hebben ontwikkeld, werken deze mogelijk niet goed. Daardoor moeten ze eerder en vaker worden vervangen. Zoek een bedrijf dat roest kan helpen voorkomen en de veiligheid en integriteit van het hele product kan garanderen. Wanneer je de aanrijbeveiliging buiten toe gaat passen kies dan voor een verzinkte uitvoering.

Bescherming 

Vangrails zijn niet alleen barrières om automobilisten op de weg te houden. Ze voorkomen ook dat bestuurders tegen voorwerpen botsen die hen schade zouden kunnen berokkenen. Deze voorwerpen kunnen gevaarlijke obstakels zijn, zoals rotsen, bomen, wegwijzers, grote regenafvoeren, bruggenhoofden, muren en gebouwen. Vangrails worden ook ingezet om te helpen voorkomen dat te hard rijdende auto’s kwetsbare plaatsen, zoals schoolpleinen, voetgangerszones en gastanks, raken. Hoewel vangrails echter ontworpen zijn om de schade aan inzittenden van voertuigen te verminderen, leiden ongevallen waarbij zij betrokken zijn, tot verwondingen. In de meeste gevallen zal de botsing van een voertuig met de vangrail echter minder ernstige schade aanrichten dan anders het geval zou zijn.

Wat wil je beschermen

Weet wat je verdedigt met de vangrails. Voordat je jouw vangrails koopt, moet je een risicobeoordeling uitvoeren en alle relevante factoren in overweging nemen. Een van de factoren kan zijn hoe dicht de vangrails bij elkaar staan – als ze te dicht bij elkaar staan, is de bescherming beter, maar de kosten hoger. Je moet overwegen of je een enkele of een dubbele vangrail wilt, maar nog belangrijker is dat je ook moet beslissen of jouw vangrail vloerankers nodig heeft en ervoor zorgen dat de afmetingen groot genoeg zijn voor het beoogde doel. Onvoldoende afmeting zou mogelijk rampzalige gevolgen kunnen hebben. Wanneer je de ​​risicoanalyse goed uitvoert voordat je je opties overweegt en de goederen aanschaft, kun je met de vangrails dat wat je wilt beschermen zo goed mogelijk beschermen.

Waar vind je vangrails en aanrijbeveiliging?

Er zijn meerdere vakkundige en betrouwbare bedrijven die duurzame vangrails kunnen leveren. Zij ondersteunen je graag bij het maken van de juiste keuzes over de vangrails. Zij kunnen je adviseren over de opties op basis van je behoeftes. Op dit moment zijn er een aantal verschillende soorten vangrails en aanrijbeveiligingen beschikbaar, waardoor je geen problemen zult hebben om de juiste oplossing te vinden die aan je vereisten voldoet.