In deze tijd van het jaar pakken veel mensen een oude vergeten hobby weer op. Deze hobby’s kunnen nogal uiteen lopen. De creatievelingen onder ons zullen meer gaan tekenen en ontwerpen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om visuele content. En om welke vorm van content het dan ook gaat: met alleen tekst kom je er niet. Beeld is een belangrijk onderdeel als het gaat om grafisch vormgeven. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Het vraagt om de nodige inspiratie en inspanning. Wij helpen je graag met je eerste stappen in grafisch vormgeven en hebben een aantal tips voor je opgesteld! Lees dus snel verder.

Uniek design

In de wereld van grafisch vormgeven is het nou eenmaal zo dat er veel content wordt overgenomen van elkaar. Dit is niet zo raar natuurlijk, aangezien je elk idee dat je krijgt ergens vandaan moet halen. Ze zeggen niet voor niets “beter goed gejat, dan slecht verzonnen”. Pas alleen wel op dat je content niet zomaar gaat overnemen van een ander. Dit kan nogal gevoelig liggen bij de ontwerper. Hiernaast heb je ook te maken met copyright en auteursrecht. Gebruik deze werken dus alleen om inspiratie op te doen en niet om klakkeloos over te nemen.

Design

Als je eenmaal een idee hebt over wat je wilt gaan ontwerpen, kan het designproces beginnen. Hierbij mag je zoveel out of the box denken als dat je zelf wil. Niets is te gek! Combineer kleuren, vormen en lagen met elkaar om een speels effect te krijgen. Het design kun je op verschillende manieren maken, maar de meest gebruikte methode is via Photoshop. Op internet zijn veel verschillende tutorials te vinden over hoe dit werkt. Is je design eenmaal af? Laat het bijvoorbeeld op een shirt bedrukken of lijst het design in. Zo kun je er later trots op terugkijken.