Honden zijn een enorm groot deel van veel van onze levens. Knuffelen, wandelen, je bent stiekem heel vaak bezig met je hond en je hond dus ook vaak met jou. Aangezien honden zulke geweldige, lieve huisdieren zijn, is het dan ook belangrijk dat we goed voor ze zorgen. Hoe maak je nu de perfecte wandeling met je hond? En hoe verwen je ze thuis? Zorg je voor verlichting hond voor tijdens het lopen, en wat voor snoepjes haal je precies? Kom gauw mee!

Heerlijk wandelen

De perfecte wandeling voor je hond is ergens al redelijk snel bereikt; gaan wandelen! Alhoewel, het is natuurlijk extra gaaf voor elke hond als er gewandeld wordt in de natuur, en als de wandeling dan ook nog eens extra lang duurt. En wie weet mag je hond wel los, als dit mogelijk en toegestaan is, en wordt er met een bal gegooid of met stokken gespeeld. Zorg er in ieder geval voor dat je weet wat je hond leuk vindt. Sommige honden krijgen niet genoeg van rennen, sommige voetballen en anderen liggen graag te rollen in het gras. Vindt de plekjes die je hond fijn vindt en ga er eens in de zoveel tijd eens extra op uit. Je hond verdient zo af en toe ook een speciale wandeling, vindt je ook niet?

Veilig & extra

Zorg, als je gaat wandelen, ook vooral voor veiligheid. Natuurlijk is het fijner om niet te wandelen op plekken met veel verkeer, maar daar heb je niet altijd controle over. Wel is iets als verlichting hond dan een goed idee. Zo zorg je ervoor dat, hoe weinig verlichting er voor de rest ook is, je hond in ieder geval altijd zichtbaar is en er dus ook minder snel iets gebeurd. Ook kan je erover nadenken een extra stevige riem of een tuigje dat om de borst heen gaat te halen voor (stads)wandelingen, zodat je meer controle hebt over je hond en de nek niet te zwaar belast wordt. Qua snoepjes is het eigenlijk het beste om snoepjes (en eten in het algemeen) te vinden dat niet alleen lekker is, maar ook nog eens goed voor de tanden en het lichaam.

Je hond verwennen is een ontzettend goede dagbesteding. Ga er dus lekker een keer op uit met het mooie weer en neem je beste vriend mee naar je lokale park, en haal iets wat hij heerlijk vindt maar niet vaak krijgt. Veel plezier.