Voer voor hamsters - gerbil baby's

Hamstervoer kopen? Dit moet je weten!

Heb je net een hamster gekocht of ga je er eentje kopen? Wat leuk! Hamsters zijn natuurlijk hartstikke leuke en schattige diertjes om als huisdier te hebben. Zodra je een hamster in huis hebt, is naast het juiste hok/de juiste kooi het juiste voer zo’n beetje het allerbelangrijkste. Daarom vertellen we je in dit blog wat je moet weten over hamstervoer kopen.

Voedingsbehoefte van een hamster en een dwerghamster

Hamsters en dwerghamsters zijn graaneters (granivoren). Daarom moet de voeding van zowel hamsters als dwerghamsters bestaan uit vooral zaden. Daarnaast moet het ook bestaan uit een kleine hoeveelheid plantaardige voeding, zoals kruiden en dierlijke eiwitten. Dierlijke eiwitten zijn belangrijk omdat hamsters in het wild ook kleine insecten eten.

Hamstersoorten

Hierboven las je al dat er verschillende hamstersoorten zijn. Het is belangrijk om te weten dat de voedingsbehoefte per hamster kan verschillen. De voedingsbehoefte per hamstersoort sommen we hier op:

  • Roborovski Dwerghamster: zaden, weinig dierlijk voedsel.
  • Russische Dwerghamster: zaden, grassen, kruiden en insecten.
  • Campbelli Dwerghamster: zaden, grassen, kruiden en insecten.
  • Chinese Dwerghamster: zaden en geen grassen of kruiden. Bijzonder weinig eiwitten.
  • Syrische Hamster: zaden, granen en insecten.

Eerste hulp bij kieskeurige hamsters

Heb je al een tijdje je hamster en merk je dat deze selectief gaat eten? Dat deze bijvoorbeeld alleen maar het lekkere eruit pikt en de rest laat liggen? Dan kun je overgaan op een alles-in-één brok. Op die manier kunnen hamsters namelijk niet meer selectief eten. Elke brok heeft een eigen samenstelling, het kan dus per brok en per hamster verschillen wat het effect is. Sommige brokken zijn dan ook lekkerder dan anderen. Kijk dus niet raar op als je hamster in de eerste instantie minder eet dan normaliter.

Meer weten?

Nu heb je de juiste basiskennis om het juiste hamstervoer te kopen. Wil je meer weten of heb je nog vragen naar aanleiding van dit blog? Stel je vragen gerust via ons contactformulier.