Heb je een eigen auto waar je heel erg blij mee bent, of ben je gewoon een beetje een schoon persoon? Dan kunnen we ons goed voorstellen dat je je auto zo schoon mogelijk probeert te houden! Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? En zijn daar misschien nog wat handige tips voor? Om je hier wat meer over te vertellen hebben we een kort lijstje voor je opgesteld. Je kunt onze tips hieronder terugvinden!

Regelmatig schoonmaken

Deze lijkt logisch en dat is eigenlijk ook wel zo, maar toch wordt het vaak overgeslagen. Wil je een schone auto, dan moet je je auto gewoon ook regelmatig schoonmaken! Dit kun je gewoon thuis doen, maar ook bij een autowasstraat met losse vakken waar je zelf eventjes aan de slag kunt gaan.

Handige automatten

Je kunt met schone automatten België inrijden, waar ze na een dagje wandelen in de Ardennen natuurlijk meteen weer vies zijn geworden. Daarom is het handig om bijvoorbeeld rubbervloermatten te hebben. Die leg je op zulke dagen in je auto, want die zijn veel makkelijker schoon te maken. Zo blijven je gewone automatten gewoon schoon!

Niet in de auto eten en drinken

Wat ook helpt om je auto schoon te houden is om niet te eten of drinken in de auto. Een slokje water kan geen kwaad, maar met de meeste andere dingen merk je toch al gauw dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Dan krijg je weer vlekjes en plakkende plekjes, waardoor je auto natuurlijk niet meer schoon is.

Een luchtverfrisser ophangen

Je auto blijft er niet persé schoon van, maar zal wel zo ruiken. Een luchtverfrisser gaat vervelende geurtjes tegen en zorgt ervoor dat je altijd in een fris ruikende auto stapt. Hierdoor voelt je auto dus veel schoner aan!