Waarom wasbare luiers een slimme investering is

Daarom investeer je in wasbare luiers

Of het nu voor uw pasgeboren baby is of voor een volwassen naaste die last heeft van incontinentieproblemen, luiers zijn in de nodige gevallen absolute noodzaak. Wasbare luiers zijn in dat geval een slimme investering. Waarom? In dit blog vertellen we u waarom u het beste investeert in wasbare luiers.

Goed voor het milieu

Wegwerpluiers bezorgen moeder natuurlijk elk jaar een ton aan aanval. Afval dat in principe niet gemaakt hoeft te worden. Luiers voor baby’s en volwassenen zorgen elk jaar voor meer dan 1 ton aan afval per persoon. Daar komt ook nog eens bij kijken dat wasbare luiers anderhalf tot twee en een half keer minder CO2 uitstoten dan wegwerpluiers. Voor het produceren van de grondstoffen voor wasbare luiers is ook nog eens tot zeven keer minder grondgebied nodig dan voor wegwerpluiers. Door te investeren in wasbare luiers bent u dus aanzienlijk beter bezig voor het milieu.

Goed voor de huid

Wasbare luiers zijn, voor zowel volwassenen als baby’s goed voor de huid. Dit is omdat wegwerpluiers voor 15% tot 30% van plastic gemaakt zijn en zodoende de huid sneller uitdrogen. Wasbare luiers worden gemaakt van absorberend materiaal. Denk hierbij aan hennep, katoen, bamboe en microvezel. Deze materialen nemen vocht op, maar onttrekken het niet aan de huid. Vooral baby’s hebben hierdoor aanzienlijk minder huiduitslag.

Goede pasvorm

Wasbare luiers hebben in grote lijnen een betere pasvorm door betere elastieken bij de rug en bij de benen. Dat is omdat wasbare luiers over het algemeen van beter materiaal gemaakt zijn. Daardoor sluiten ze beter aan op de huid dan wegwerpluiers. Dit vermindert de kans op spuitluiers en dat scheelt veel vervelende situaties en ongewenste verschoon beurten.

Goed voor uw portemonnee

Als klap op de vuurpijl bespaart u met wasbare luiers ook nog eens flink wat geld. Zelfs met de kosten van het wassen erbij, bent u met wasbare luiers vele malen goedkoper uit dan wanneer u telkens nieuwe luiers moet kopen.

Meer informatie

Of het nu voor uzelf is, uw baby of een van uw naasten, investeren in wasbare luiersis dus altijd een verstandig idee. Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit blog? Neem dan gerust contact met ons op.