Wil je doorzichtig tafelzeil kopen, dan is het verstandig eerst goed te bekijken welke functie je voor het zeil in gedachte hebt. Er zijn namelijk nogal wat gebruiksmogelijkheden met dit tafelzeil. Daarnaast is het zeil in verschillende vormen en diktes verkrijgbaar. Om het helemaal op jouw wensen aan te laten sluiten, wordt het zeil gesneden op de door jou opgegeven maten.

Allerlei vormen

Als je het zeil wilt gebruikt om jouw tafel te beschermen, kan je de vorm aanpassen aan de vorm van jouw tafel. De dikte die je nodig hebt, hangt er vanaf wat je op de tafel gaat doen. Het spreekt voor zich dat het dunste zeil sneller doorboord wordt met een scherp voorwerp dan een dikker exemplaar, maar ook een dikkere kan kapot gaan. Knutselen op de tafel met de kinderen is waarschijnlijk ook handiger op een dikker zeil.

Gebruik je het zeil voor de tuintafel en wil je voorkomen dat het zeil gaat schuiven, dan is het verstandig een dikker exemplaar aan te schaffen. Een dikker zeil is zwaarder en verschuift dus moeilijker. Ook hoef je er niet bij ieder zuchtje wind achteraan te rennen. Heeft jouw tafel kieren en spleten, dan zorgt een dikkere variant ook voor meer stevigheid bij het gebruik.

Bescherming

Wil je het zeil gebruiken om jouw (tuin)stoelen of een tafel af te schermen, dan heb je aan een dunnere variant voldoende. Hoe dikker het materiaal, hoe minder buigzaam het geheel is. Als je op de tafel een tafelkleed hebt liggen en dit niet iedere keer wilt wassen, kan je met een dun zeil én jouw tafelkleed bewonderen én eventuele vlekken makkelijk weghalen. 

Je kunt ook met het zeil zelf gaan knutselen. Laat je de kinderen het zeil met watervaste verf beschilderen om een eigen ontworpen zeil te krijgen of laat je ze een vlaggetjesslinger maken. Voor beiden kan je zelf de dikte bepalen.