matrasbeschermer

Mensen vragen zich wel eens af of een matrasbeschermer echt nodig is, als we weten dat we twee liter vocht per nacht verliezen dan is het al duidelijk. In combinatie met vuil en bacteriën is je matras niet echt lekker fris en schoon meer na een bepaalde tijd. Een beschermer is dus geen overbodige luxe, maar heeft wel degelijk nut en het verlengt de levensduur van je matras ook nog eens. De hoes is eenvoudig met een rits om je matras te doen en ook weer te verwijderen.

Bescherming van katoen of polyester

Een matrasbeschermer kan uit verschillende materialen bestaan, zo zijn er ook de soorten van katoen en polyester, de zogenaamde molton hoeslakens. Het verschil met een afritsbare hoes is, dat deze dezelfde exemplaren heeft als een normaal hoeslaken. En een molton laken neemt ook veel meer vocht op, hierdoor heb je veel langer plezier van je matras en blijft deze ook tijdens de nacht goed droog. Je hebt dus nooit last van vochtplekken op je matras.

matrasbeschermer

Waterdichte beschermer voor je matras

Naast de normale beschermers voor je matras is er ook een waterdichte matrasbeschermer, deze bescherming heeft als voordeel dat er geen druppel vocht op je matras komt. Zeer geschikt voor kinderen die nog niet geheel zindelijk zijn, of bij incontinentie. Dit geeft meer comfort tijdens het slapen en het bespaart het matras, let wel op dat een beschermer voor je matras niet is om op te liggen. Alleen voor onder het hoeslaken ter bescherming van het matras.