Heb je pas je intrek genomen in je nieuwe woning of is je gezin wat groter geworden en wordt het tijd voor een nieuwe eettafel? Weet je niet waar je op moet letten bij het kiezen van de perfecte eettafel? Wil je een goedkope eettafel bestellen? Geen probleem, in deze blog kom je te weten waar je op moet letten in je zoektocht naar de perfecte eettafel. Lees verder!

Een eettafel die past bij je activiteiten 

Als je toe bent aan een nieuwe eettafel, dan zul je er een moeten kiezen die past bij je activiteiten en uiteraard je leefstijl. Zo zul je rekening moeten houden met de grootte van de eettafel, de afmeting van je stoelen en de ruimte waar je de tafel wil plaatsen. Je zult ook rekening moeten houden met de wijze waarop je je eethoek wilt bekleden. Wil je een fauteuil bestellen in plaats van eetstoelen, dan zul je ook in dit geval rekening moeten houden met de ruimte en of de fauteuil wel past bij je eettafel. 

Vorm van de eettafel 

Bij het uitkiezen van een eettafel dien je verder rekening te houden met de vorm. Je kunt kiezen voor een rechthoekige, vierkante, ronde of ovale eettafel. Over het algemeen kiezen de meeste mensen voor een rechthoekige eettafel. Deze tafels hebben als voordeel dat ze vanwege hun grootte voldoende ruimte bieden. Heb je echter een kleine ruimte beschikbaar, dan is het niet verstandig om een rechthoekige tafel te kopen. Je kunt dan kiezen voor een vierkante tafel.  Een vierkante tafel zorgt voor een knusse sfeer omdat je dan wat dichter bij elkaar zit. Deze tafels zijn geschikt voor een kleine groep van personen en ideaal om gesprekken te voeren of tafelspellen te spelen. Ook de ronde eettafels passen het best in kleine ruimtes. Ze hebben meestal een speelse, vriendelijke uitstraling en passen in vrijwel elke woonhuis. Het nadeel van een ronde tafel is dat er minder personen kunnen aanzitten dan een rechthoekige tafel.  Sommige personen prefereren eerder ovale tafels. Net als bij de ronde tafels zorgen ze ervoor dat je aan tafel gemakkelijk naar elkaar kunt kijken. Deze tafel heeft meer zitplekken dan ronde tafels en zijn vanwege de ontbrekende hoeken ook wat veiliger voor kinderen. Dat geldt overigens ook voor ronde tafels. 

Afmeting en hoogte eettafel 

Als je al een beeld hebt van welke vorm je eettafel moet hebben, is het van belang om na te gaan wat de juiste afmeting van je tafel moet zijn. Bij het afmeten dien je er niet alleen rekening mee te houden dat de tafel en stoelen in de ruimte moeten passen, maar dat een ieder moet kunnen aanschuiven. Daarnaast zou je ook nog om je tafel heen moeten kunnen lopen. Vanaf de muur zou je minimaal 110 cm in acht moeten nemen om voldoende loopruimte te creëren tussen je tafel en de muur. Verder is de ideale hoogte van een eettafel 71 tot 79 cm. Genoeg informatie dus om de perfecte eettafel te kopen voor je woning.