De handigste manier om in verzet te gaan tegen een advocaat strafbeschikking, is door contact op te nemen met een ervaren advocaat. Zo hoef je zelf niet alles uit te zoeken, en kun je makkelijk  advies vragen. Advocaten weten precies hoe je in verzet kunt gaan, en ze zullen je gericht helpen gebaseerd op jouw specifieke strafbeschikking. De advocaten vanStrafbeschikking-advocaat  staan voor je klaar, en nemen binnen 24 uur gratis contact met je op. Zo kunnen ze zo snel mogelijk aan je zaak beginnen.

Waarom een advocaat?

Wanneer je in verzet gaat, kun je dat zowel schriftelijk doen als in persoon. In het eerste geval stel je een bezwaarschrift op. Dit document moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Een advocaat kan je helpen om het bezwaarschrift op te stellen. Ook als je in persoon in verzet gaat, kan hij je advies geven en je ondersteunen. Met een advocaat kun je er zeker van zijn dat alles volgens de regels gaat, en dat je zaak goed behandeld wordt. 

Volgende stappen

Wanneer de advocaat contact met je op heeft genomen, kan hij naar je zaak kijken. Hij geeft advies en stelt, als je dat wil, een verzet voor je op. Het vertrouwen tussen de advocaat en jou is belangrijk: er worden duidelijke afspraken gemaakt over het verzet en de prijs. Bij verzetten tegen strafbeschikkingen werkt Strafbeschikking-advocaat vaak voor een vaste lage prijs. Hierdoor weet je vanaf het begin precies wat je kunt verwachten. 

Gesubsidieerde rechtsbijstand  

Als je geen advocaat kunt betalen, kun je recht hebben op een pro-deo advocaat. Dit is een advocaat die betaald wordt door de Staat. Hierbij betaal je nog een kleine bijdrage gebaseerd op je inkomen. Deze advocaten zijn er omdat iedereen recht heeft op rechtsbijstand. Neem dus vooral contact op met een advocaat, zodat je kunt bespreken of je recht hebt op gratis hulp.