houtgestookte pizzaoven kopen

Als je een houtgestookte pizzaoven koopt, zul je waarschijnlijk alleen maar denken aan het maken van pizza’s. Maar er zijn veel meer gerechten die je allemaal kan bereiden in een pizzaoven. Eigenlijk zijn dat er heel veel, namelijk van pizza tot vers afgebakken brood. Je kunt dus met een pizzaoven genieten van verschillende gerechten en maaltijden. Maar welke?

Zelfgemaakte pizza’s

Bij het hebben van een eigen pizzaoven hoort het maken van zelfgemaakte pizza’s er natuurlijk bij. De lekkerste pizza’s zijn ook die uit een steenoven. Deze pizza’s worden namelijk afgebakken waarbij de oven een temperatuur heeft van minimaal 300 tot 350 graden. Je pizza zal daardoor ook binnen 50 seconden helemaal gaar gebakken zijn!

houtgestookte pizzaoven kopen

Vlees of vis gerechten

Je zal er niet zo snel aan denken, maar het maken van vlees- of visgerechten is wel het lekkerste om af te bakken in een steenoven. Je zal daarvoor wel op moeten letten van voor soort houtgestookte pizzaoven je hebt, want bij de één zal je de gerechten kunnen opwarmen in een ovenschaal, maar bij de ander op een barbecuerooster. Maar het wordt hoe dan ook smullen.

Vers brood afbakken

Naast het maken van pizza, vlees en vis kun je ook zelf vers brood afbakken in je pizzaoven. Hoewel brood en pizza op elkaar lijken doordat er bij beide deeg wordt gebruikt, is het toch anders. Een pizza is namelijk in een korte tijd snel gegaard, maar bij een brood moet je het temperatuur rond de 200 graden zetten en het heeft het brood ook iets meer de tijd nodig. Maar daarna kan je wel smullen van je eigen vers gemaakte brood.