Persoonlijk alarm

Ouderen hebben vaak wat meer ondersteuning nodig in het dagelijks leven. Soms vinden ze dat fijn, maar soms willen ze ook even alleen op pad. Het is begrijpelijk dat ze dat willen, maar toch willen we op de een of andere manier kunnen bijhouden hoe het met de oudere gaat en of alles wel goed verloopt. We willen ook niet dat de oudere zich eenzaam voelt. Wellicht ben je er nog niet bekend mee, maar er is een persoonlijk alarm op de markt dat ouderen hulp kan bieden voor wanneer er iets gebeurt als zij alleen op pad zijn.

Persoonlijk alarm

Direct hulp inschakelen

Het persoonlijk alarm is om de pols te dragen. Mocht er iets gebeuren, dan kan de oudere op de knop drukken. Wanneer dit gebeurt, wordt er direct een alarm verstuurd naar maximaal drie personen. Zij krijgen dan een oproep en een SMS. Zodra een van de drie contacten de oproep beantwoordt, kun je communiceren met het alarm. Zo kun je hulp inschakelen voor de oudere, of zelf naar de oudere toe reizen. Het alarm is namelijk voorzien van een GPS-tracker.

Door middel van dit alarm voelen ouderen (en hun familie of verzorgers) zich een stuk veiliger wanneer zij alleen op pad gaan. Mocht er iets gebeuren, is hulp altijd binnen handbereik. Het alarm is handsfree, dus er is geen kennis vereist over de technologie van het alarm.