multivitaminen kind bestellen

Een multivitamine is een voedingssupplement dat combinatie van vitamines, mineralen en sporenelementen bevat. Een multivitamine draagt bij aan je gezondheid. In principe biedt een gevarieerde voeding voor de meeste mensen voldoende vitamines en mineralen. Echter, er zijn bepaalde groepen mensen die een groter risico op een vitaminetekort hebben. Daarom kun je multivitaminen kind bestellen voor je kinderen.

Baby’s

Baby’s zijn een groep die een groter risico lopen op een vitaminetekort. Baby’s hebben extra vitamine D nodig voor sterke botten en tanden en een goede weerstand en een gezonde spierfunctie. Baby’s hebben vitamine K nodig omdat vitamine K tijdens de zwangerschap de placenta niet kan bereiken en omdat pasgeboren baby’s vitamine K nog niet zelf kunnen aanmaken. Je kunt baby’s voeden met multivitamine druppels om zo de vitamine bij de vullen. Je mengt dan een aantal druppel met voedsel en drinken en dat krijgen ze het op die manier binnen.

Ouderen

Ook ouderen hebben een groter risico op een vitaminetekort. Boven de 70 jaar kan je gezondheid flink achteruitgaan. Naarmate we ouder worden verandert je behoefte aan voedingsstoffen omdat je stofwisseling langzamer gaan. Het lichaam heeft vitamine D nodig voor stevige botten en tanden. Een tekort aan vitamine D kan leiden tot botontkalking en zwakkere spieren. Ouderen die te weinig vitamine D binnenkrijgen hebben vaker moeite met routinehandelingen zoals opstaan, enzovoort.