Na jaren aan belachelijk hoge prijzen en constant lege schappen door een combinatie tussen hoogtepunt op de cryptomarkt en chiptekorten is het dan eindelijk zover: Videokaarten zijn weer betaalbaar. En wat zijn we er toch aan toe, die zes jaar oude PC die je nu gebruikt kan de nieuwste games gewoon niet meer aan. Nu is het dus de tijd om een nieuwe PC te kopen bij Computer-bestel.nl. We weten namelijk niet hoe lang videokaarten nog betaalbaar blijven.

  1. AMD of Intel?

Toen je zes jaar geleden je huidige PC kocht was het antwoord op deze vraag simpel: Intel. Het was toen niet alsof Intel bijzonder goede processors maakte, het was gewoon zo dat AMD in die tijd een beetje achterliep. Maar de rollen zijn inmiddels omgekeerd. De afgelopen jaren was het Intel die stilstond, en AMD is ze toen voorbijgeschoten. Intel houdt AMD nu nog bij door steeds meer stroom door hun CPU’s te laten lopen, maar dit zorgt er ook voor dat de computer meer stroom verbruikt en duurdere koeling nodig heeft. Als je de kans hebt is het dus absoluut aan te raden een CPU van AMD te kiezen. Het probleem is alleen dat AMD moeilijk de vraag bij kan houden, dus Intel’s CPU’s zijn makkelijker te vinden en doorgaans ook goedkoper.

  1. Zelf bouwen of toch nog kopen?

Zelf een PC bouwen is hartstikke leuk en je kan geld besparen door wat onderdelen van je vorige PC mee te nemen. Maar niet iedereen vindt dit leuk, en sommige mensen hebben simpelweg twee linkerhanden. Zelf bouwen van een PC komt nou eenmaal met flink wat risico’s en frustraties. (Als je ooit een PC gebouwd hebt zorgen de woorden “front I/O pins” vast voor koude rillingen.) Gelukkig is een game PC kopen altijd nog een optie, je kan simpelweg aangeven wat je wil, en als je dit niet weet zal de bouwer je helpen om te vinden wat precies bij jouw doelen en budget past.