Dekbedden op maat | Futon Factorij

Verschillende soorten dekbedden op maat

Dekbedden op maat bieden een boel voordelen. Zo kun je natuurlijk je dekbed eenvoudig op maat laten maken voor je persoonlijke bed, boxspring, stapelbed etc. Daarnaast kun je eenvoudig je eigen kleur en patroon kiezen. Maar wat voor een soort dekbed kies je om met de hand op maat te laten maken? In dit blog vertellen we je alles over verschillende soorten dekbedden op maat. Lees snel verder om inspiratie op te doen.

Zomerse dekbedden

Zomerse dekbedden op maat zijn handgemaakt van een katoenen satijnen hoes. Daarin zit vaak een dun laagje gekaard katoen. Zo heb je hiermee een luchtig dekbed voor een zomerse avond. Zomerse dekbedden op maat zijn een combinatie van alle fijne elementen van katoen. Denk hierbij aan temperatuur- en vochtregulerende eigenschappen en het tegengaan van transpireren.

Voor- en najaarsdekbedden

Voor- en najaarsdekbedden worden standaard gevuld met een dikkere laag gekaard katoen. Op die manier zorgen ze in het najaar, als de temperaturen omlaag gaan, voor een ideaal slaapcomfort.

4-seizoenen dekbedden

Met een 4-seizoenen dekbed op maat heb je een combinatie van het lente-, herfst- en zomerdekbed. Deze combi geeft je de flexibiliteit van alle seizoenen. Zo gebruik je dit dekbed op maat eenvoudig voor een optimaal biologisch slaapcomfort.

Biologische dekbedden

Het fijne van dekbedden op maat is dat ze tegenwoordig steeds vaker van biologische oorsprong zijn. Materialen zoals katoen, satijn en latex zijn vaak van een volledig natuurlijke oorsprong. Hierdoor zijn dekbedden op maat vaak volledig ecologisch verantwoord en daarmee geschikt voor mensen met een vegan levensstijl.

Meer informatie

Wil je een handgemaakt dekbed dat 100% op maat gemaakt én ecologisch verantwoord is? Futon Factorij staat voor je klaar! Wil je eerst meer informatie over dekbedden op maat? Stel je vragen gerust via ons contactformulier.