Massief houten panelen

Opzoek naar houtpanelen kan een stressvolle zoektocht zijn. Denkend aan de vele houtsoorten die bestaan en binnen welke categorie deze vallen. De houten panelen spelen een steeds grotere rol binnen de interieurstijlen in woningen en gebouwen. Een houtpaneel kan als decoratie aan de muur worden bevestigd, het kan dienen als tafelblad, als onderstellen of tafelpoten. De keuze is enorm dus. Deze zijn in verschillende afmetingen beschikbaar zodat ieder zijn droom tafel of object kan realiseren. Naast de houten panelen zijn er ook accessoires beschikbaar om het onderdeel compleet af te werken. Denk hierbij aan stalen platen of kokers voor bijvoorbeeld een tafel.

De kwaliteit van de houten panelen

Het hout is afkomstig van alleen de premium bomen in Kroatië. De Sloveense eikensoort is een van de beste houtsoorten ter wereld. Mocht men opzoek gaan naar zwaar kwaliteit hout, dan is Sloveense hout een aanrader. Naast deze eikensoort is er ook keuze uit kwalitatief noten en beuk hout. Een ander voordeel van dit kwalitatieve hout is dat het milieuvriendelijk is. Dit is tegenwoordig erg belangrijk om de houtbronnen zoveel mogelijk te koesteren. Een van de eigenschappen van het hout is dat het een stevige structuur heeft en dus ten goede komt van ieder meubelstuk of product wat men wil creëren.

Het voordeel van maatwerk

De houtpanelen komen steeds vaker terug in diverse interieurstijlen en bouwstijlen van huizen en gebouwen. Bijvoorbeeld voor een tafel of een ander meubelstuk. De trend laat zien dat er steeds meer wordt afgeweken wordt naar een uniek exemplaar. Iets wat een ander nog niet heeft. De klant kan hier dus veel aanpassingen nodig hebben voor een standaard type en dan is het soms ook einde gedachte omdat het proces te lang duurt. De uitkomst hiervoor is een op maat gemaakt type. De klant heeft hierin dus het privilege om alles te bepalen wat men aan het product wil aanpassen of toepassen.