Door de wereldwijde pandemie waar we momenteel in verkeren hebben veel mensen in de afgelopen maanden besloten deze zomer niet op vakantie te gaan. De meesten van ons blijven in België. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we niet van onze zomermaanden kunnen genieten. De Belgische steden hebben ook heel veel te bieden. Een van de leukste en mooiste steden van België is natuurlijk Antwerpen. In dit artikel bespreken we de leukste dingen om te doen in Antwerpen.

Station Antwerpen-Centraal

Als je zelf niet in Antwerpen woont en daar dus heen reist voor een dag of misschien zelfs een week verblijf, dan is het eerste om te bekijken na je aankomst het centraal station. Het scheelt natuurlijk al het parkeren met de auto wanneer je met de trein gaat maar je zult ook meteen het prachtige station zien dat een fantastisch staaltje klassieke architectuur is. Wanneer je een dierenliefhebber bent kun je direct naast Antwerpen ook de Zoo van Antwerpen bezoeken.

De vogeltjesmarkt

Nog een tip voor de dierenliefhebbers is de Antwerpse vogeltjesmarkt. Op deze zeer beroemde markt vind je tegenwoordig van alles, kleding, antiek, bloemen en Belgische lekkernijen. Maar natuurlijk zijn er ook nog steeds heel veel vogeltjes en andere dieren te vinden.

De stad zien vanaf MAS

Op loopafstand van het Historisch Museum wat ook zeker een bezoek waard is, vind je een ander museum, het MAS. Naast het mooie museum heeft MAS ook een fantastisch paranoma dakterras vanaf waar je een fantastisch uitzicht hebt op de stad Antwerpen.

 

Een film kijken in Kinepolis

Wanneer je klaar bent met door de stad wandelen en even wilt zitten dan is een goede mogelijkheid om naar de bioscoop Kinepolis te gaan. Deze megabioscoop is anders dan veel andere bioscopen in de zin dat de bioscoop 24 zalen heeft. Daarnaast heeft de bioscoop ook altijd de nieuwste technologie.

Stappen in Antwerpen

Wanneer je de avond is aangebroken is de vraag natuurlijk wat er mogelijk is qua stappen in Antwerpen. Antwerpen heeft zeer veel te bieden op het gebied van nachtleven. Denk bijvoorbeeld aan dansen in IKON, een van de beste clubs van Antwerpen. Deze club zit waar vroeger de club Noxx te vinden was en vaak zijn er de beste dj’s ter wereld aan het draaien. Er zijn dan ook veel grote dancefeesten. Drink natuurlijk met mate en vermijdt drugs. Stoppen met drugs is moeilijk en als je veel feest en gebruikt zoek dan professionele hulp.